POLITYKA PRYWATNOŚCI


Niniejsza Polityka Prywatności dotyczy zasad korzystania z portali, stron internetowych funkcjonujących pod adresami: w domenie twoje-miasto.pl oraz jej subdomenach związanych z serwisami miejskimi, temarycznymi oraz administrowaniem naszych usług.

W pełni respektujemy prawo do prywatności i ochrony danych osobowych Użytkowników. Umożliwiamy korzystanie z naszych serwisów w sposób anonimowy, jednak w celu uzyskania pełnego dostępu do treści oraz usług oferowanych za pośrednictwem serwisów wymagane może być  dokonanie rejestracji poprzez wypełnienie dostępnych formularzy rejestracyjnych.

Przykładamy wielką miarę do kwestii bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych. Stosujemy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, żeby chronić Twoje dane przed nieuprawnionym ujawnieniem i dostępem, przed przypadkowym lub bezprawnym zniszczeniem oraz ich utratą. Żaden sposób przesyłania danych przez Internet i żaden sposób elektronicznego lub fizycznego przechowywania nie jest jednak całkowicie bezpieczny.

 

KTO JEST ADMINISTRATOREM TWOICH DANYCH?

Administratorem danych osobowych jest Twoje-Miasto sp. z o.o. z siedzibą w Grudziądzu, ul. Legionów 57A (kod pocztowy 86-300), KRS 0000354832, zwanym Twoje-Miasto.pl.

W sprawach dotyczących ochrony danych osobowych przez kontaktować z wyznaczonym przez nas inspektorem ochrony danych na adres e-mail iod@twoje-miasto.pl lub korespondencyjnie Twoje-Miasto Sp. z o.o. ul. Legionów 57A, 86-300 Grudziądz z dopiskiem IOD

W zakresie danych zbieranych automatycznie administratorami Twoich danych mogą być także nasi Partnerzy. Pełną listę naszych Partnerów wraz z informacjami o stosowanych przez nich Politykach Prywatności znajdziesz niżej.



JAKIE DANE PRZETWARZAMY?

Przetwarzamy Twoje dane, które nam podajesz lub udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacjach internetowych w ramach korzystania z naszych usług - serwisów lub aplikacji (wraz ze zautomatyzowaną analizą Twojej aktywności na stronach internetowych i w aplikacjach). Podajesz nam Twoje dane osobowe niezbędne do świadczenia Ci usług, np. przy zakładaniu konta wypełniając formularz rejestracyjny, (między innymi adres e-mail, imię i nazwisko, płeć, miasto, datę urodzenia, nazwę firmy).

Przetwarzamy także dane zbierane podczas Twojej aktywności w usługach - serwisach internetowych i aplikacjach, m.in. adres IP, odwiedzane strony i miejsca, czas wizyty w danym miejscu, Twoje kliknięcia, informacje o przeglądarce lub urządzeniu końcowym, w tym jego lokalizację.

Udostępniając usługi hostingu, czy też SYSPiR, przetwarzamy dane które samodzielnie, dobrowolnie publikujesz za pomocą udostępnionych Ci narzędzi informatycznych w sieci Internet, w określonych usługach.

Zakres przetwarzanych danych jest różny w poszczególnych usługach, dlatego informacje szczegółowe prezentujemy w procesie rejestracji do danej usługi lub w regulaminie usługi.



W JAKIM CELU I NA JAKIEJ PODSTAWIE PRZETWARZAMY TWOJE DANE?

W celu zawarcia i realizacji umowy pomiędzy Twoje-Miasto.pl a Tobą (np. konto na portalu, forum, komentarze, SYSPiR), możemy przetwarzać Twoje dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy, zakres/cel przedstawiony jest w formularzu rejestracyjnym lub Regulaminie usługi. Bez tego nie możemy świadczyć Ci usługi, a Ty nie możesz z niej korzystać. Niepodanie danych uniemożliwi nam zawarcie i wykonanie umowy.
Podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit b) RODO - niezbędność do wykonania umowy, której stroną jest Użytkownik.

W celu zapewnianie bezpieczeństwa usług (np. blokada logowania po nieudanych próbach włamania), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszanie naszych usług i dopasowanie ich do Twoich potrzeb (np. personalizowanie treści) jak również w celu prowadzenia marketingu i promocji usług Twoje-Miasto.pl.
Podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) RODO - uzasadniony interes administratora.

W celach wymaganych przepisami prawa np. w celach podatkowych, rachunkowości.

W celach usług marketingowych dostarcząnych przez naszych Partnerów oraz dla podmiotów trzecich, w tym analizowanie i profilowanie danych w celach marketingowych. Aby móc pokazać interesujące Cię reklamy reklamodawcy i ich przedstawiciele chcieliby mieć możliwość przetwarzania Twoich danych związanych z odwiedzanymi przez Ciebie stronami internetowymi (wraz ze zautomatyzowaną analizą Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy). Udzielenie takiej zgody jest dobrowolne, nie musisz jej udzielać, nie pozbawi Cię to dostępu do naszych usług. Masz również możliwość ograniczenia zakresu lub zmiany (wycofania) zgody w dowolnym momencie.
Podstawa prawna: Art. 6 ust. 1 lit. a) – dobrowolna zgoda.



CZY PODANIE DANYCH JEST OBOWIĄZKOWE?

W przypadku zawarcia i wykonywania umowy pobieramy tylko te dane, bez których dana umowa nie może zostać wykonana. Niepodanie danych niezbędnych do zawarcia i wykonania umowy spowoduje, że nie będziemy mogli jej z Tobą zawrzeć lub jej wykonać. Dotyczy to także danych, które musimy zebrać z uwagi na ciążący na nas obowiązek prawny (np. dane do faktur).

W sytuacji, gdy pozyskujemy Twoją zgodę na przetwarzanie danych osobowych, jest ona całkowicie dobrowolna. Jeśli nie wyrazisz zgody, o którą prosimy wówczas nie podejmiemy działań których dotyczy ta zgoda. Możesz cofnąć wyrażoną zgodę w każdej chwili. Cofnięcie zgody nie wpływa jednak na zgodność z prawem przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych, którego dokonaliśmy na podstawie zgody przed jej cofnięciem.



KOMU BĘDĄ PRZEKAZYWANE TWOJE DANE?

Twoje dane mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie administratora m.in. dostawcom usług IT, agencjom marketingowym itp. – przy czym takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z administratorem i wyłącznie zgodnie z poleceniami administratora. Twoje dane mogą być również przygotowane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa np. organom ścigania w razie zgłoszenia przez organ żądania na odpowiedniej podstawie prawnej. Twoje dane mogą być, w niektórych przypadkach przekazywane do odbiorców z państw trzecich tj. z państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego np. jeżeli będzie to niezbędne dla świadczenia Usług na Twoją rzecz lub jeżeli będzie to warunkowane inną, ważną podstawą prawną. Informacje na ten temat znajdziesz w ramach poszczególnych Usług.



ZAUFANI PARTNERZY:
 
Nazwa Szczegóły
OVH https://www.ovh.pl/ochrona-danych-osobowych/
Podmar http://podmar.pl
NetSprint https://netsprint.eu
Google https://www.google.com/policies/technologies/partner-sites/
https://adssettings.google.com/authenticated?hl=pl
Facebook https://www.facebook.com/about/privacy/update
Postivo https://postivo.pl/polityka-prywatnosci
Aarki http://corp.aarki.com/privacy
Adacado https://www.adacado.com/privacy-policy-april-25-2018/
Adara Media https://adara.com/2018/04/10/adara-gdpr-faq/
AdClear https://www.adclear.de/datenschutzerklaerung/
ADEX http://theadex.com
Adform https://site.adform.com/uncategorized/product-and-services-privacy-policy/
Adikteev https://www.adikteev.com/eu/privacy/
AdLedge https://adledge.com/data-privacy/
Adloox http://adloox.com/disclaimer
Adludio https://adludio.com/termsandconditions
AdMaxim http://www.admaxim.com/admaxim-privacy-policy/
Admedo https://www.admedo.com/privacy-policy
Admetrics https://admetrics.io/en/privacy_policy/
Adobe Advertising Cloud https://www.adobe.com/privacy/general-data-protection-regulation.html
AdRoll, Inc. https://www.adroll.com/gdpr
AdTriba https://privacy.adtriba.com/
advanced STORE GmbH https://www.ad4mat.com/en/privacy/
Adventori https://www.adventori.com/fr/avec-nous/mentions-legales/
advolution.control http://advolution.de/privacy.php
affilinet https://www.affili.net/uk/footeritem/privacy-policy
Akamai http://www.akamai.com/compliance/privacy
Amazon https://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=201909010
Amobee https://www.amobee.com/trust/privacy-guidelines
Analights https://analights.com/docs/analights-consent-to-the-processing-of-personal-data-en.pdf
AppLovin Corp. https://www.applovin.com/privacy
AppNexus https://www.appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy
Arrivalist https://www.arrivalist.com/privacy#gdpr
AudienceProject http://privacy.audienceproject.com/for-users/
Aunica http://www.aunica.com/privacy/privacy.html
Avocet http://avocet.io/privacy-portal
Batch Media http://batch.ba/datenschutzerklarung/
BDSK Handels GmbH & Co. KG https://www.xxxlutz.de/ocms/privacy
Beeswax https://www.beeswax.com/privacy.html
Betgenius http://betting.geniussports.com/connextra-service-terms-conditions/
Bidswitch http://www.bidswitch.com/privacy-policy/
Blismedia http://www.blis.com/privacy/
Bombora http://bombora.com/privacy
Booking.com https://www.booking.com/content/privacy.en-gb.html
C3 Metrics https://c3metrics.com/privacy
Cablato http://cablato.com/privacy
Celtra https://www.celtra.com/privacy-policy/
Centro https://www.centro.net/privacy-policy/
Cint https://www.cint.com/participant-privacy-notice/
Clinch https://clinch.co/pages/privacy.html
Cloud Technologies http://green.erne.co/assets/PolicyCT.pdf
Cloudflare https://www.cloudflare.com/security-policy/
Commanders Act https://www.commandersact.com/en/privacy/
comScore https://www.comscore.com/About-comScore/Privacy-Policy
Conversant/CJ Affiliate https://www.conversantmedia.eu/legal/privacy-policy
Crimtan https://crimtan.com/privacy-ctl/
Criteo https://www.criteo.com/privacy/
CUBED http://cubed.ai/privacy-policy/gdpr/
DataXu https://www.dataxu.com/gdpr/
Delta Projects http://www.deltaprojects.com/data-collection-policy/
Demandbase https://www.demandbase.com/privacy-policy/
DENTSU http://www.dentsu.co.jp/terms/data_policy.html
Dentsu Aegis Network http://www.dentsu.com/termsofuse/data_policy.html
Digiseg http://www.digiseg.io/GDPR/
DMA Institute https://www.dma-institute.com/privacy-compliancy/
DoubleVerify https://www.doubleverify.com/privacy/
Dstillery https://dstillery.com/privacy-policy/
DTS https://client.adhslx.com/privacy.html
EASYmedia https://www.rvty.net/gdpr
eBay https://www.ebay.com/help/policies/member-behaviour-policies/user-privacy-notice-privacy-policy?id=4260#section12
ebuilders http://ebuilders.nl/privacy
Effinity https://www.effiliation.com/politique-confidentialite.html
emetriq https://www.emetriq.com/datenschutz/
Ensighten https://www.ensighten.com/privacy-policy/
Essens https://essens.no/privacy-policy/
ESV https://www.wizaly.com/terms-of-use#privacy-policy
Evidon https://www.evidon.com/resources/privacy-statement/
Exactag https://www.exactag.com/en/data-privacy/
Exponential http://exponential.com/privacy/
Facebook https://www.facebook.com/about/privacy/update
Flashtalking http://www.flashtalking.com/privacypolicy/
Fractional Media https://www.fractionalmedia.com/privacy-policy
FUSIO BY S4M http://www.s4m.io/privacy-policy/
Gemius https://www.gemius.com/cookie-policy.html
GfK https://sensic.net/
GP One http://www.gsi-one.org/templates/gsi/en/files/privacy_policy.pdf
GroupM https://www.groupm.com/mplatform-privacy-policy
gskinner https://createjs.com/legal/privacy.html
Haensel AMS https://haensel-ams.com/data-privacy/
Havas Media France - DBi http://www.centraltag.com/commercial/policy/index.action
hurra.com http://www.hurra.com/impressum
IBM https://www.ibm.com/customer-engagement/digital-marketing/gdpr
Ignition One https://www.ignitionone.com/privacy-policy/gdpr-subject-access-requests/
Impact https://impact.com/privacy-policy/
Index Exchange http://www.indexexchange.com/privacy/
Infectious Media https://impressiondesk.com/
Innovid http://www.innovid.com/privacy-policy
Integral Ad Science http://www.integralads.com/privacy-policy
intelliAd https://www.intelliad.de/datenschutz
Interpublic Group https://www.interpublic.com/privacy-notice
Jivox http://www.jivox.com/privacy/
Kantar https://www.kantarmedia.com/global/privacy-statement
Kochava https://www.kochava.com/support-privacy/
LifeStreet http://www.lifestreet.com/privacy
Liftoff https://liftoff.io/privacy-policy/
LiveRamp https://liveramp.com/service-privacy-policy/
Localsensor https://www.localsensor.com/privacy.html
LoopMe https://loopme.com/privacy/
Lotame https://www.lotame.com/about-lotame/privacy/
Macromill group https://www.metrixlab.com/privacy-statement/
MainADV http://www.mainad.com/privacy-policy
Manage.com https://www.manage.com/privacy-policy/
Marketing Science Consulting Group, Inc. http://mktsci.com/privacy_policy.htm
MBR Targeting Gmbh https://privacy.mbr-targeting.com
MediaMath http://www.mediamath.com/privacy-policy/
Meetrics https://www.meetrics.com/en/data-privacy/
MindTake Research https://www.mindtake.com/en/reppublika-privacy-policy
Mobitrans http://www.mobitrans.net/privacy-policy/
Mobpro http://mobpro.com/privacy.html
Moloco Ads http://www.molocoads.com/private-policy.html
MSI-ACI http://site.msi-aci.com/Home/FlexTrackPrivacy
Nano Interactive http://www.nanointeractive.com/privacy
Navegg https://www.navegg.com/en/privacy-policy/
Neodata Group https://www.neodatagroup.com/en/security-policy
NEORY GmbH https://www.neory.com/privacy.html
Netflix http://www.netflix.com/google-3PAS-info
Netquest https://www.nicequest.com/us/privacy
Neuralone https://web.neural.one/privacy-policy/
Neustar https://www.home.neustar/privacy
Nielsen http://www.nielsen.com/us/en/privacy-statement/digital-measurement.html
Nordic Factory Solutions AB https://www.bannerflow.com/privacy
numberly http://ads.1000mercis.com/us.html
Oath https://policies.oath.com/xw/en/oath/privacy/enterprise/b2bprivacypolicy/
Objective Partners https://www.objectivepartners.com/cookie-policy-and-privacy-statement/
Omnicom Media Group https://www.omnicommediagroup.com/disclaimer.htm
On Device Research https://ondeviceresearch.com/GDPR
OneTag https://www.onetag.net/privacy/
OpenX Technologies https://www.openx.com/legal/privacy-policy/
Optomaton http://optomaton.com/privacy.html
Oracle Data Cloud https://www.oracle.com/legal/privacy/marketing-cloud-data-cloud-privacy-policy.html
OTTO https://www.otto.de/shoppages/service/about/datenschutzinformation/aboutprivacyneedtoknow
PERMODO http://permodo.com/de/privacy.html
Pixalate http://www.pixalate.com/privacypolicy/
Platform161 https://platform161.com/cookie-and-privacy-policy/
PMG https://www.pmg.com/privacy-policy/
Protected Media http://www.protected.media/privacy-policy/
Publicis Groupe https://www.publicismedia.de/datenschutz/
PubMatic https://pubmatic.com/legal/privacy-policy/
PulsePoint https://www.pulsepoint.com/privacy-policy
Quantcast https://www.quantcast.com/privacy/
Rackspace http://www.rackspace.com/gdpr
Rakuten Marketing https://rakutenmarketing.com/legal-notices/services-privacy-policy
Refined Labs https://www.refinedlabs.com/datenschutz-rfa
Relay42 https://relay42.com/privacy
Remerge http://remerge.io/privacy-policy.html
Resonate https://www.resonate.com/privacy-policy/
RevJet https://www.revjet.com/privacy
RhythmOne LLC https://www.rhythmone.com/landing/gdpr
RN SSI Group https://www.valuedopinions.co.uk/privacy
Roq.ad https://www.roq.ad/privacy-policy
RTB House https://www.rtbhouse.com/gdpr/
Rubicon Project http://rubiconproject.com/rubicon-project-yield-optimization-privacy-policy/
Salesforce DMP https://www.salesforce.com/company/privacy/
Scenestealer http://www.scenestealer.tv/privacy-policy
Scoota http://scoota.com/privacy-policy/
Seenthis https://seenthis.co/privacy-notice-2018-04-18.pdf
Semasio GmbH http://www.semasio.com/privacy-policy/
SFR http://www.sfr.fr/securite-confidentialite.html
Sift Media https://www.sift.co/privacy
Simpli.fi https://www.simpli.fi/site-privacy-policy2/
Sizmek https://www.sizmek.com/privacy-policy/
Smaato https://www.smaato.com/privacy/
Smadex http://smadex.com/end-user-privacy-policy/
Smart http://smartadserver.com/company/privacy-policy/
Smartology https://www.smartology.net/privacy-policy/
Sociomantic https://www.sociomantic.com/privacy/en/
Sojern https://www.sojern.com/privacy/product-privacy-policy/
Sovrn https://www.sovrn.com/privacy-policy/
Spotad http://www.spotad.co/privacy-policy/
SpotX https://www.spotx.tv/privacy-policy/
TabMo http://static.tabmo.io.s3.amazonaws.com/privacy-policy/index.html
Taboola https://www.taboola.com/privacy-policy
TACTIC™ Real-Time Marketing http://tacticrealtime.com/privacy/
Teads.TV https://teads.tv/privacy-policy/
TEEMO https://teemo.co/fr/confidentialite/
The Trade Desk https://www.thetradedesk.com/general/privacy-policy
Tradedoubler http://www.tradedoubler.com/en/privacy-policy/
travel audience – An Amadeus Company https://travelaudience.com/product-privacy-policy/
TreSensa http://tresensa.com/eu-privacy/index.html
TripleLift https://triplelift.com/privacy/
TruEffect https://trueffect.com/privacy-policy/
TrustArc https://www.trustarc.com/privacy-policy/
Turbobytes https://www.turbobytes.com/gdpr/
UDG https://www.udg.de/wp-content/uploads/2018/04/privacy_policy_EN.pdf
usemax (Emego GmbH) http://www.usemax.de/?l=privacy
Videology https://videologygroup.com/en/privacy-policy/
Vimeo https://vimeo.com/cookie_policy
Virtual Minds https://virtualminds.de/datenschutz/
Vodafone GmbH https://www.vodafone.de/unternehmen/datenschutz-privatsphaere.html
Waystack https://www.wayfair.com/customerservice/general_info.php#privacy
Weborama https://weborama.com/e-privacy/
White Ops https://www.whiteops.com/privacy
Widespace https://www.widespace.com/legal/privacy-policy-notice/
Yieldr https://www.yieldr.com/privacy/
ZMS https://zms.zalando.com/#



OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH

Twoje dane przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania tj.:

- w przypadku udzielenia zgody do momentu jej cofnięcia, ograniczenia lub innych działań z Twojej strony ograniczających tę zgodę,
- w przypadku niezbędności danych do wykonania umowy, przez czas jej wykonywania i do momentu upływu przedawnienia roszczeń z tej umowy (3 lata lub 10 lat),
- w przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora, do czasu zgłoszenia przez Ciebie skutecznego sprzeciwu,
- w celach podatkowych i rachunkowych w zakresie i przez czas zgodny z obowiązującymi przepisami.



TWOJE PRAWA

W związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych przysługuje Ci szereg uprawnień. Możesz z nich skorzystać, jak również uzyskać więcej wyjaśnień, kontaktując się z nami:

mailowo: iod@twoje-miasto.pl

korespondencyjnie: Twoje-Miasto sp. z o.o., ul. Legionów 57A, 86-300 Grudziądz

Zwracając się do nas, pamiętaj o podaniu nam Twoich danych kontaktowych oraz preferowanej formy i czasu kontaktu. Dzięki temu sprawniej odpowiemy na Twoje pytania i żądania.


Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem przez Nas Twoich danych osobowych:

- prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
- prawo żądania sprostowania danych
- prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
- prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
- prawo do ograniczenia przetwarzania danych.


Jeżeli Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:

- prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.


Jeżeli Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:

- prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych.


W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z administratorem lub z Inspektorem ochrony.



Możesz także wycofać Twoją zgodę na regulamin danego Serwisu przy wykorzystaniu maila kontaktowego, jaki został podany w ustawieniach Twojego konta, co będzie różnoznaczne z rezygnacją przez Ciebie ze świadczonych przez nas usług w danym Serwisie. Takie cofnięcie zgody w odniesieniu do regulaminu będzie oznaczało skasowanie Twego konta w danym Serwisie i usunięcie podanych przez Ciebie danych osobowych. Jeśli Twoje oświadczenie o wycofaniu zgody na regulamin będzie dotyczyło większej liczby Serwisów wówczas będzie to oznaczało skasowanie Twego konta we wskazanych przez Ciebie Serwisach i usunięcie podanych przez Ciebie danych osobowych. Nie dotyczy to jednak sytuacji, gdy będziemy uprawnieni do przechowywania tych danych na innej podstawie prawnej np. zawarliśmy z Tobą umowę dotyczącą publikacji ogłoszenia – w takiej sytuacji będziemy dalej przechowywać Twoje dane na podstawie umowy, którą z nami zawarłeś oraz na podstawie uzasadnionego interesu, jak też nie dotyczy to sytuacji, gdy skorzystasz z prawa do ograniczenia przetwarzania Twoich danych.

Po wycofaniu zgody drogą mailową prześlemy Ci niezwłocznie potwierdzenie wpływu Twojego oświadczenia o cofnięciu zgody. Informujemy jednak, że z uwagi na złożoność naszych systemów IT, przetworzenie Twojego oświadczenia o wycofaniu zgody może zająć nam do 7 dni roboczych od otrzymania przez Ciebie naszego potwierdzenia.

Możesz również wycofać zgodę na przetwarzanie danych przez naszych Partnerów postępując według instrukcji zawartych w ich poszczególnych politykach prywatności, do których linki zamieściliśmy w liście naszych partnerów.

Jeżeli uważasz, że przetwarzanie przez nas Twoich danych osobowych narusza przepisy prawa, możesz  wnieść skargę do organu nadzorczego, który zajmuje się ochroną danych osobowych. W Polsce jest nim Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.



PROFILOWANIE I TARGETOWANIE

W naszych Serwisach zarówno my, jak i nasi Partnerzy zamieszczamy reklamy targetowane oraz reklamy profilowane.

Targetowanie polega na określeniu odpowiednich parametrów, które pozwolą dotrzeć do najbardziej interesującej nas grupy odbiorców, przy czym te parametry nie cechują się dużą szczegółowością. Z tego względu możliwe jest targetowanie reklamy w oparciu np. o wybór medium, czas emisji reklamy, czy kontekst jej emisji.

Profilowanie z kolei to sposób przetwarzania danych osobowych, który polega m.in. na wykorzystywaniu danych osobowych do analizy lub prognozy osobistych preferencji, zainteresowań, wiarygodności, lokalizacji, zachowania czy przemieszczania się. Stosowanie procesu profilowania umożliwia nam oraz naszym Partnerom bardziej szczegółową personalizację reklam i treści prezentowanych użytkownikowi.

Reklamy i treści wyświetlane w naszych Serwisach mogą być targetowane lub profilowane, czyli kierowane do urządzeń i przeglądarek o określonych cechach, wg różnych kryteriów.

Kryteria te to:
- geolokalizacja: kraj, województwo, miasto;
- emisja na konkretnych wybranych naszych Serwisach;
- emisja na artykuły o określonej tematyce (przy założeniu że są oznaczone odpowiednimi tagami);
- informacje techniczne nt. Twojego urządzenia końcowego: rodzaj urządzenia (PC, tablet, smartfon), rodzaj przeglądarki, system operacyjny, język ustawiony w systemie, rodzaj łącza internetowego – ten rodzaj profilowania jest wykorzystywany np. do ograniczania emisji specyficznych formatów lub kreacji reklamowych, które funkcjonują tylko przy określonych warunkach technicznych (np. tylko na PC).

Powyższe informacje na Twój temat zbierane przez nas i przez naszych Partnerów mogą być także wykorzystywane do profilowania reklam i treści poza Serwisami. Odnosi się to zwłaszcza do tzw. sieci reklamowych, które zbierają i pośredniczą w sprzedaży reklam na serwisach mających różnych właścicieli. Sieci reklamowe zbierają dane o użytkownikach z wszystkich serwisów współpracujących z tymi sieciami i następnie wykorzystują je do wyświetlania reklam jak najlepiej dopasowanych do zainteresowań odbiorców.



INFORMACJA O COOKIES

Podmiotem zamieszczającym informacje w formie plików cookies (tzw. ciasteczek) i innych podobnych technologii w urządzeniu końcowym Użytkownika (np. komputerze, laptopie, smartfonie, Smart TV) oraz uzyskującym do nich dostęp są Twoje-Miasto.pl oraz Zaufani Partnerzy, m.in. partnerzy świadczący usługi analityczne, reklamodawcy, twórcy aplikacji, sieciowe agencje reklamowe

Pliki cookies stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika serwisów. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Pliki cookies nie służą identyfikacji użytkownika i na ich podstawie nie jest ustalana tożsamość użytkownika.

Strona internetowa wydawcy może umieścić plik cookie w przeglądarce, jeśli przeglądarka to umożliwia. Co ważne, przeglądarka zezwala stronie internetowej na dostęp jedynie do plików cookies umieszczonych przez tę stronę, a nie do plików umieszczonych przez inne strony internetowe.

Dlaczego z tego korzystamy?
Korzystamy z plików cookies i innych podobnych technologii w celach:

- świadczenia usług;
- dostosowywania zawartości serwisów i aplikacji do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; np. pliki cookies pozwalają w szczególności rozpoznać urządzenie Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają ze serwisów i aplikacji, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
- utrzymania sesji Użytkownika (po zalogowaniu), dzięki czemu Użytkownik nie musi na każdej podstronie internetowej danego serwisu i aplikacji ponownie wpisywać loginu i hasła;
- prezentacji reklam, m.in. w sposób uwzględniający zainteresowania Użytkownika czy jego miejsce zamieszkania (indywidualizowanie przekazu reklamowego) i z gwarancją wyłączenia możliwości wielokrotnego prezentowania Użytkownikowi tej samej reklamy;
- realizacji ankiet - w szczególności by uniknąć wielokrotnej prezentacji tej samej ankiety temu samemu Odbiorcy oraz by prezentować ankiety w sposób uwzględniający zainteresowania odbiorców.


Z uwagi na czas życia cookies i innych podobnych technologii, stosujemy dwa zasadnicze rodzaje tych plików:

sesyjne - pliki tymczasowe przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej i aplikacji lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej);
stałe - przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.


Ze względu na cel, jakiemu służą pliki cookies i inne podobne technologie, stosujemy ich następujące rodzaje:

- niezbędne do działania usługi i aplikacji np. pliki przy logowaniu do usług;
- pliki służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania
- wydajnościowe - umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych i aplikacji;
- funkcjonalne - umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, - rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej i aplikacji itp.;
- reklamowe - umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań;
- statystyczne - służące do zliczana statystyk dotyczących stron internetowych i aplikacji.


Zarządzanie ustawieniami przeglądarki

Większość przeglądarek umożliwia użytkownikom kontrolowanie plików cookie w ustawieniach prywatności.

Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookie, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla Uwierzytelniania, Bezpieczeństwa, utrzymania Preferencji Użytkownika, utrudni korzystanie z serwisów Twoje-Miasto.pl, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie z tych stron.

Więcej informacji na temat plików cookies i podobnych technologii znajdziesz też pod linkiem wszystkoociasteczkach.pl



MOJE DANE I ZGODY

Przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych przez naszych Zaufanych Partnerów.

NIEAKTYWNA



Powietrze w mieście
dobre
PM10: 55%
22µg/m3
AVG[godz. 22:00]: airp. Toruń Toruń-Kaszownik Toruń-Policja




Zmieniliśmy Politykę Prywatności.
Przeczytaj dostosowaną do zmian w prawie ochrony danych osobowych treść Polityki Prywatności.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies
Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies
email:
hasło:
 
bezpieczne logowanie SSL
zapomniałem hasła | zarejestruj się