[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Toruń
8.9°C
wschód słońca: 04:59
zachód słońca: 20:24
REKLAMA

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Toruniu

kiedy
2024-05-07 10:00
miejsce
Krzywa Wieża, Toruń, Pod Krzywą...
wstęp biletowany
kiedy
2024-05-08 10:00
miejsce
Krzywa Wieża, Toruń, Pod Krzywą...
wstęp biletowany
kiedy
2024-05-09 10:00
miejsce
Krzywa Wieża, Toruń, Pod Krzywą...
wstęp biletowany
kiedy
2024-05-10 19:30
miejsce
Kombinat Kultury (dawny Dom Muz),...
wstęp biletowany